Stichting wil misbruikte kinderen voor kabinet vicepresident brengen

‘Wij hebben geen keus dan de kinderen te brengen voor de vicepresident. Hij zal  wel zelf zien hoe hij ze opvangt. De stichting kan het niet meer aan’, zegt een geprikkelde Robby Naarendorp, bondsvoorzitter bij de Stichting voor het Kind. ‘Een van deze dagen zullen we de kinderen in de bus rijden naar zijn kabinet’, vervolgt de boze bondsvoorzitter. De maat is nu echt vol bij de leiding van de stichting. De regering had beloofd uiterlijk vrijdag 15 maart het restant subsidiebedrag van SRD 280000 over 2013 te storten en een commissie te installeren ter continuering van het werk van de stichting. ‘We zijn al een week verder en niemand van de regering heeft iets van zich laten horen. Niets is gestort en er is ook geen commissie meer ingesteld’, zegt Naarendorp.
Het stichtingsbestuur had in februari reeds formeel het besluit genomen haar  werk betreffende de opvang van lichamelijk, seksueel en geestelijk misbruikte kinderen te beëindigen. Dit, omdat de overheid, met name het ministerie van Justitie en Politie, steeds haar plicht verzaakte om een deel van de jaarlijkse subsidie te storten. Op aandringen van de regering trok het stichtingsbestuur haar besluit in, onder de voorwaarde dat de overheid het verschuldigde bedrag zou storten, zodat de opvang van deze kinderen tot eind van dit jaar gegarandeerd is. De commissie zou werken aan een structurele oplossing. Naarendorp zegt dat de vicepresident en de presidentiele adviseur, Eddy Jozefzoon, in een 8 punten tellende verklaring zich garant hebben getoond voor behoud van de stichting. Dit schrijven gaf de stichting zekerheid. Dat is echter jammer genoeg volledig weggevaagd door deze opstelling van de regering.
‘Als de op een na hoogste man in het land iets belooft, moet je erop kunnen rekenen. Naarendorp is teleurgesteld en vraagt zich af waarom de overheid de kinderen steeds in de luren legt. ‘Dit is belazerij en dat doet een zich respecterend kabinet nooit!’  Niet slechts de opvang van de misbruikte kinderen is in gevaar, maar ook de banen bij de stichting. Er zijn enkele tientallen medewerkers in loondienst. De stichting had eerder ontslag aangevraagd bij Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), maar trok die op aandringen van de regering in. Ze zal echter genoodzaakt zijn om de ontslagaanvraag weer in te dienen.

error: Kopiëren mag niet!