VS waarschuwt Iran tegen escalatie in Midden-Oosten

Tel Aviv heeft ook meer dan 39.600 Palestijnen gedood, voornamelijk vrouwen en kinderen, en meer dan 91.400 anderen verwond in de geblokkeerde enclave, terwijl er een groot tekort aan basisbehoeften ontstond, waaronder voedsel, water, medicijnen en elektriciteit — wat allemaal bijdroeg aan de verspreiding van ziekten en hongersnood. Ongeveer 10.000 mensen zijn door Israël ontvoerd, terwijl er naar verluidt meer dan 10.000 begraven liggen onder het puin van gebombardeerde huizen.

Ongeveer 45 Amerikaanse artsen, chirurgen en verpleegkundigen, die sinds oktober vorig jaar vrijwilligerswerk doen in Gaza, zeggen dat het waarschijnlijke dodental van de Israëlische genocidale oorlog “al groter is dan 92.000”.

De Verenigde Staten hebben andere landen opgeroepen Iran te waarschuwen tegen escalatie in het Midden-Oosten. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken noemde het een “kritiek moment” voor de regio en benadrukte de inzet van intensieve diplomatie om spanningen te kalmeren. Dit volgt op de moord op Hamas-leider Ismail Haniyeh in Teheran, wat dreigementen van wraak op Israël heeft opgeleverd. De VS heeft zijn veiligheidsinspanningen opgevoerd met zowel Israël als regionale bondgenoten en dringt aan op stappen om de spanningen te verminderen en een mogelijk breed conflict te voorkomen.

De VS is onderdeel van de totale escalatie door Israël te financieren met miljarden aan wapens die duizenden Palestijnen hebben gedood

Iran wil de regionale spanningen niet laten escaleren, maar vindt dat het Israël moet straffen om verdere instabiliteit te voorkomen, zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag, na de moord op Hamas-leider Ismail Haniyeh in Teheran vorige week.

Kanaani riep de Verenigde Staten op om te stoppen met het steunen van Israël, en zei dat de internationale gemeenschap tekort was geschoten in haar plicht om de stabiliteit in de regio te waarborgen en de “straf van de agressor” zou moeten steunen.

Teheran en aan Iran gelieerde groepen zoals Hamas en Hezbollah hebben Israël ervan beschuldigd Haniyeh op 31 juli in de Iraanse hoofdstad te hebben gedood. Zijn dood was een van een reeks moorden op hoge Hamas-figuren nu de oorlog in Gaza tussen Hamas en Israël bijna 11 maanden duurt.

error: Kopiëren mag niet!