Vakantie-uitstapjes duurder: Minder trips buiten de stad?

Het is binnenkort vakantie. Met de naderende vrije periode in de maanden augustus en september, rijst de vraag of tripjes buiten de stad zullen toenemen of afnemen gezien de gestegen entreetarieven en kosten voor een dagtrip. Vakantie in Suriname kenmerkt zich vaak door uitstapjes naar recreatieoorden buiten de stad, waarbij mensen voor ontspanning en recreatie massaal de oorden bezoeken, veelal in grote groepen met familie en vrienden. Echter nemen de kosten voor een dagtrip buiten de stad jaarlijks toe. 

Na een korte navraag bij enkele recreatieoorden nabij Zanderij en langs de Afobakaweg richting Powakka, blijkt dat entreeprijzen voor volwassenen tussen de SRD 75 tot SRD 80 per persoon liggen en SRD 50 per kind. Voor een tent of kamp variëren de prijzen van SRD 200 tot SRD 500, afhankelijk van de grootte van het kamp. Daarnaast betaalt men ook voor een auto, bus of bromfiets, met prijzen van SRD 50 tot SRD 100. De tarieven kunnen echter verschillen afhankelijk van het type resort en de beschikbare voorzieningen. Bij sommige resorts loopt de entree per persoon zelfs op tot SRD 200. Verder zijn er tal van privérecreatieoorden, met grotere tenten of huizen waar de kosten veel hoger liggen. 

Voor een gezin van vier, bestaande uit vader, moeder en twee kinderen, kunnen de kosten voor een tripje buiten de stad al snel oplopen tot minimaal SRD 500 en zelfs meer dan SRD 800, alleen voor entree, kamp en parkeerkosten. Deze bedragen kunnen ontmoedigend werken voor veel ouders, wat mogelijk leidt tot een afname van het aantal tripjes naar recreatieplekken buiten de stad dit jaar. Bovenop de entreekosten komen er ook nog andere uitgaven bij zoals benzine, eten, drinken en eventuele andere uitgaven voor een dagtrip buiten de stad. 

Hoewel sommige gezinnen wellicht hun vakantiebudget zullen heroverwegen, kunnen anderen op zoek gaan naar alternatieve en goedkopere vormen van recreatie dichter bij huis. De vraag of tripjes buiten de stad zullen toenemen of afnemen, zal naderhand blijken uit de drukte bij de recreatieoorden naarmate de vakantie nadert en afhankelijk van het uitgavenpatroon en het budget van de individuele gezinnen.

SD

error: Kopiëren mag niet!