“De maand is pas begonnen en ik ben al skeer”

“Toen ik vier jaren terug moest stemmen, ging ik zo enthousiast en vol verwachtingen naar de stembus. Denkende dat het veel beter zou gaan wanneer een nieuwe regering zou aanzitten. Maar, nu moet ik staan met een lege portemonnee. Dagelijks eten op tafel zetten is ook niet meer zo gemakkelijk. Kon je vroeger nog snel en gemakkelijk een blikje sardien kopen, is dat nu ook een luxe geworden. Daarom stem ik niet meer op geen enkele partij. Ze bekijken het”, zegt Jennifer in gesprek met Dagblad Suriname.

Zij vertelt dat veel personen een ei momenteel als eerste hulp zien, omdat deze, ondanks dat de prijs varieert tussen de 10 SRD en 13 SRD, toch nog als eerste hulp dient. “De prijs van een ei is in de afgelopen periode ook gestegen. Groenten en fruit kunnen veel mensen zich helemaal niet meer permitteren, dus een gezond leven bestaat niet. Mi no mang moro. Als er een protestactie zou zijn om prijzen omlaag te krijgen, zou ik dat zeker gaan ondersteunen.”

“De maand is pas begonnen en ik ben al skeer en heb ik niet eens al mijn vaste lasten kunnen betalen. Ik zit letterlijk zonder geld. Naast mijn werk als verkoopster in een kledingzaak ben ik nu genoodzaakt een extra hossel te zoeken. Anders mi nanga ding pikin fu mi no mang nyan. Ik hoop echt dat er een verandering komt, want naast het stressen, sterven mensen door deze situatie”, geeft de vrouw aan.

TM

error: Kopiëren mag niet!