500 rijkste mensen ter wereld verliezen 123 miljard euro op één dag

De 5– rijkste mensen ter wereld hebben 123 miljard euro aan fortuin in rook zien opgaan door de stevige koersverliezen op Wall Street. Dat heeft financieel persbureau Bloomberg uitgerekend. 

Vooral Amazon-oprichter Jeff Bezos (zie foto) moest flink inleveren. Hij zag zijn vermogen met bijna 14 miljard slinken tot 175 miljard euro. 

De aandelenbeurzen in New York sloten vrijdag met flinke verliezen, na een teleurstellend banenrapport uit de Verenigde Staten eerder op de dag. Beleggers vrezen dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk te lang gewacht heeft om de rente te verlagen en zo een forse afkoeling van de economie te voorkomen. 

Ook Tesla-baas Elon Musk en Larry Ellison (de oprichter van softwarebedrijf Oracle) moesten veel inleveren. Bij hen bedroegen de verliezen respectievelijk 6 en 4 miljard euro. 

Meta-topman Mark Zuckerberg verloor ruim 2,75 miljard euro door de koersdalingen in de techsector. Musk blijft de rijkste man ter wereld, met zo’n 215 miljard euro aan vermogen. Bezos staat op de tweede plek.

error: Kopiëren mag niet!