Regering houdt wijziging straatnamen aan om politieke controverses te voorkomen 

Om politieke en sociaal maatschappelijke controverses te voorkomen is een besluit genomen om voorlopig geen verzoeken tot het veranderen van straatnamen te behandelen. De regering is huiverig voor de discussies en uiteenlopende emoties die deze kwestie met zich meebrengen.

Zo stelt een goed geïnformeerde bron die kennis draagt van zaken tegenover Dagblad Suriname. De hooggeplaatste bron, die anoniem wenst te blijven, zegt verder dat de kosten die gepaard gaan met dit geheel hoog oplopen. Die middelen zijn momenteel schaars. 

Onlangs is een bekendmaking van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken gepubliceerd, dat vanaf eind juli tot en met de verkiezingen in 2025 het ministerie, dat belast is met het vernoemen en benoemen van straten, geen verzoeken voor vernoemingen van straten in behandeling zal nemen. In deze periode zullen alleen verzoeken voor benoemingen worden behandeld. Dit houdt in dat straten die nog geen naam hebben, van een naam zullen worden voorzien. 

In de bekendmaking staat ook te lezen dat het ministerie dit besluit heeft genomen, omdat de administratieve en financiële zaken die bij vernoemingen komen kijken, het proces tijdens de pre-electorale en electorale fase zullen vertragen. De samenleving wordt gevraagd met een en ander rekening te houden.

error: Kopiëren mag niet!