Wie schuilt achter een nog levende legende?

Een levende legende is iemand die gedurende zijn of haar leven grote impact heeft op een bepaald gebied en wiens naam vaak wordt genoemd in verband met uitzonderlijke prestaties. Dit kan bijvoorbeeld een atleet zijn die records heeft gebroken, een kunstenaar wiens werk generaties heeft geïnspireerd, of een wetenschapper die baanbrekende ontdekkingen heeft gedaan.

Soeparman ‘Mantje’ Karso gehuldigd

Maar ook uit de muziekwereld kunnen legendes voortvloeien. In het kader hiervan werd recent niemand anders dan Soeparman Karso, meer bekend als Mantje, gehuldigd door de directeur van Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, de heer Dweigt Warsodikromo. Mantje werd in verband met zijn 50ste verjaardag gehuldigd. Een groep vrienden had 27 juli in Assuria High Rise een evenement georganiseerd voor hem, en bij deze gelegenheid was onder andere de directeur van Cultuur aanwezig.

Hij heeft zijn eigen studio en staat open voor elke uitdaging. In het bijzonder de jongeren. Tijdens de Covid-pandemie had hij zich ingezet voor die doelgroep en dat doet hij nog steeds. En de jongeren zijn hem dankbaar.

Legendes zijn vaak een voorbeeld voor de samenleving. Legendes die zijn heengegaan blijven op een speciale manier herdacht worden. Het intrigerende aan een levende legende is dat hun verhaal nog steeds wordt geschreven. Ze blijven actief bijdragen aan hun vakgebied en kunnen ons blijven verrassen met hun innovaties en prestaties. Bovendien inspireert hun nalatenschap anderen om ook hun dromen na te jagen en een impact te maken.

CS

error: Kopiëren mag niet!