Aardverschuivingen India mogelijk gevolg van toerisme in Kerala

Dodental inmiddels opgelopen tot rond de 360

Het dodental van de recente aardverschuivingen in Kerala is opgelopenn tot rond de 360. Experts stellen nu vraagtekens bij de rol van toerisme in de tragedie in Kerala. Zij zeggen dat de bouw van honderden toeristenresorts het risico op natuurrampen heeft vergroot.

De aardverschuivingen troffen vorige week dinsdag het district Wayanad in Kerala en verwoestten honderden huizen, wegen, bruggen en toeristenresorts. Volgens Asianet News zijn er 365 doden gevallen, terwijl Times Of India het aantal iets lager schat, op 358.

In het zwaarst getroffen gebied, het dorp Mundakkai, zijn naar verluidt 205 mensen – bijna allemaal lokale bewoners – dood verklaard, en nog veel meer worden vermist. Toeristen werden gewaarschuwd om een ​​dag eerder te vertrekken vanwege de regen.

Lokale autoriteiten en experts zijn zich gaan afvragen of de snelle ontwikkeling van het toerisme in het gebied kan hebben bijgedragen aan de tragedie. Mundakkai en de omliggende gebieden herbergen bijna 700 resorts, homestays en zipliningstations die toeristen trokken, aldus een lokale functionaris.

Verschillende overheidsrapporten waarschuwden dat overontwikkeling in ecologisch gevoelige gebieden het risico op natuurrampen zou vergroten, omdat bosbedekking die regen absorbeert zou worden verwijderd terwijl natuurlijke afwateringskanalen voor water geblokkeerd zouden kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!