TCT zoekt personen die luchtverkeersleider willen worden

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is een zoektocht gestart naar personen die interesse hebben om luchtverkeersleider te worden. Dit komt in navolging van een structureel tekort aan deze gekwalificeerde medewerkers. Het tekort heeft op diverse momenten in de afgelopen tijd geleid tot het uitwijken van vluchten uit Amsterdam en andere bestemmingen naar Cayenne in Frans Guyana. Dit leidde tot enorm gerief voor zowel passagiers als de luchtvaartmaatschappijen.

TCT-minister Uraiqit Ramsaran en zijn voorganger Albert Jubithana beloofden beiden een oplossing voor dit probleem. Nu heeft TCT een bekendmaking uitgegeven waarin wordt aangegeven dat belanghebbenden zich kunnen aanmelden bij het ministerie.

Luchtverkeer

TCT is belast met de zorg voor het transportwezen in Suriname, waaronder luchttransport, het toezicht op de faciliteiten ten behoeve van het luchtverkeer, in het bijzonder met betrekking tot een veilige en efficiënte afhandeling van personen en goederen.

Het ministerie stelt: “Een aantal actoren en diensten draagt bij aan een veilig vliegverkeer. Luchtverkeersleiders zijn daarbij van essentieel belang. Mannen en vrouwen die willen meehelpen deze doelstellingen te realiseren mogen, indien zij aan de vereisten voldoen, solliciteren om opgeleid te worden tot assistent luchtverkeersleider. Er wordt een geweldige kans geboden om een opleiding tot luchtverkeersleider te volgen, met uitzicht op een lonende carrière in een dynamische organisatie. Gespecialiseerde training is vereist voordat u zich bij dit team van professionals kunt voegen. De baan als luchtverkeersleider brengt een hoge mate van verantwoordelijkheid met zich mee, dus de selectieprocedure is streng en de training is enorm uitdagend.”

Vereisten

TCT geeft aan, dat kandidaten voor de opleiding in het bezit moeten zijn van de Surinaamse nationaliteit en minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud. Minimale vereisten zijn daarnaast een diploma van de middelbare school met een voldoende voor de vereiste vakken Engels, Wiskunde of Natuurkunde en Aardrijkskunde. Verstaanbaar kunnen praten en bereidheid om in zowel shiftverband als alleen te werken zij ook vereist.

Een antecedenten- en milieuonderzoek maakt ook deel uit van de selectiecriteria. Geïnteresseerden kunnen zich tot 24 augustus wenden tot het ministerie van TCT.

error: Kopiëren mag niet!