Recherche Midden rolt actief opererende criminele bendes op

In de afgelopen periode heeft de afdeling Recherche Midden Suriname van het Korps Politie Suriname verschillende criminele bendes opgerold  in verband met diverse gepleegde strafbare feiten binnen Regio Midden. Na uitgewerkte informatie  en diverse onderzoeksinspanningen met betrekking tot  diverse inbraken en berovingen is een aantal verdachten ingerekend en in verzekering gesteld.

Tijdens een van de onderzoeken betreffende een roofoverval bij een supermarkt aan de Welgedacht B Weg, kwamen de verdachten Kevin  M., Derrel, R. en Jean Claude A. in beeld en werden zij opgepakt.

Op 19 juli werd ook Joel A.  opgepakt door de recherche nadat hij als verdachte in beeld kwam tijdens een onderzoek naar de verdwijning/diefstal van een hoeveelheid gouden sieraden uit een woning.

Op 30 juli werd Gerson T. aangehouden door Regio Bijstand Team Midden in verband met een beroving van een klant in een Suribet shop aan de Sitalweg enige tijd terug.

Verder is ook een beroving aan de Gobardhanweg van enige tijd geleden opgelost. Een slachtoffer werd vlakbij zijn poort voor zijn woning door een groep gemaskerde mannen beroofd van zijn geld en sieraden. Uiteindelijk werden Jason P. en Fabian I. in beeld gebracht en aangehouden. In die zaak zijn nog enkele verdachten voortvluchtig en wordt aan hun aanhouding gewerkt.

In een woninginbraak aan Subhaasweg is na intensief speurwerk de verdachte Orpheo P. in beeld gebracht.

Hij gaf volmondig toe de diefstal te hebben gepleegd en op zijn aanwijzing werd de tweede verdachte Siko P. aangehouden. Op aanwijzing van deze verdachten werd een grote hoeveelheid van de buitgemaakte spullen, zoals twee tv’s, kleren en sieraden aangetroffen en in beslag genomen. Een van de verdachten had zelfs een boxershort van de benadeelde aan, ten tijde van zijn aanhouding.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn alle genoemde verdachten in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!