Leven en tijd van Jimmy Carter

Door Duncan Mil
2 augustus 2024 – Het Carter Center kondigde donderdag aan dat voormalig president Jimmy Carter volgende maand, voorafgaand aan zijn 100e verjaardag, zal worden geëerd met een muzikaal gala in het Fox Theatre in Atlanta.

“Jimmy Carter 100: A Celebration in Song” zal muzikanten uit verschillende genres en beroemde gasten bevatten tijdens het evenement op 17 september — Carters 100e verjaardag is op 1 oktober.

De 39e president van de VS diende van 1977 tot 1981. Hij woont nog steeds in zijn huis in Plains, Georgia, waar hij sinds februari 2023 hospicezorg ontvangt. Hij werd voor het laatst in het openbaar gezien bij de begrafenisdienst van voormalig First Lady Rosalynn Carter, die overleed op 19 november 2023.

Rosalynn Carter werd op woensdag 29 november gevierd door haar familie en beste vrienden tijdens een intieme begrafenis in de Maranatha Baptist Church in Plains, waar zij en haar man tientallen jaren gasten verwelkomden.

De voormalig president zat in een rolstoel naast de voorste bank van Maranatha, gekleed in een donker pak en stropdas om afscheid te nemen van zijn vrouw van 77 jaar.

Kaartjes voor het Fox Theatre-evenement kosten $ 100 en zijn vanaf 10:00 EDT (14:00 GMT) op 5 augustus te koop via de Fox-kassa. De opbrengst komt ten goede aan The Carter Center, dat Jimmy en Rosalynn Carter samen oprichtten nadat ze in 1981 het Witte Huis verlieten.

error: Kopiëren mag niet!