Regering hoopt twee Airbus helikopters te kunnen bestellen

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie hoopt dat de regering twee Airbus helikopters zal kunnen bestellen ten behoeve van veiligheid, vooral die van het binnenland. Op de persconferentie van de Regeringsraad woensdagavond is gebleken, dat de minister onlangs in Marseille, Frankrijk, op bezoek is geweest. Daar heeft hij de assemblagefabriek van Airbus helikopters bezocht en een rondleiding gehad. Daarbij zijn diverse modellen bekeken. 

Uit de woorden van de Justitie-minister kan worden geconcludeerd, dat er nog geen concrete plannen zijn om helikopters aan te schaffen. Zaken moeten nog nader worden uitgewerkt. Er moet ook nog naar het aspect van de financiering worden gekeken. Dit project zou circa USD 10 miljoen kosten.

Minister Amoksi reisde vervolgens door naar Genève. Zwitserland. Daar heeft hij van 10 tot en met 12 juli een mensenrechtenvergadering  bijgewoond. De evaluatie van het landenrapport van Suriname kwam daarbij aan de orde. De onderwerpen die op de vergadering in Genève werden besproken waren onder andere de oprichting van een mensenrechteninstituut, persvrijheid, anti-corruptie beleid, de behandeling van personen in detentie, migratie en vluchtelingen en mensensmokkel. 

De minister heeft daarna ook een bezoek gebracht aan Ghana en Botswana. In Ghana heeft hij de Copy Rights Office bezocht. In Botswana stonden onder meer op het programma ontmoetingen met de ministers van Defensie en Veiligheid en die van Justitie.

error: Kopiëren mag niet!