Personeel AdeKUS in staking na late uitbetaling salarissen

Diverse personeelsleden van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben het werk gedeeltelijk neergelegd uit protest tegen de late betalingen van hun salarissen. Het universiteitsbestuur heeft inmiddels geprobeerd de situatie te verlichten door uit eigen middelen voorschotten te verstrekken aan de medewerkers. Deze maatregel heeft echter niet geleid tot het intrekken van de staking.

De medewerkers kijken uit naar een oplossing vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ze vinden de vertragingen in de salarisbetalingen onaanvaardbaar en zijn van mening dat ze recht hebben op tijdige en volledige uitbetaling van hun loon.

De staking kan weer gaan zorgen voor verstoringen in het academische schema, en er is bezorgdheid over de impact op de studenten. Velen van hen zijn onzeker over hoe lang de situatie zal voortduren en wat de gevolgen zullen zijn voor hun studievoortgang.

Het universiteitsbestuur heeft laten weten in gesprek te blijven met het ministerie om een snelle oplossing te vinden. “We begrijpen de frustraties van ons personeel en doen er alles aan om deze kwestie zo spoedig mogelijk op te lossen”, aldus een passage uit een brief vanuit het bestuur van de universiteit gericht aan het personeel.

Het is duidelijk dat de huidige situatie een diepgaand probleem binnen de financiële huishouding van de universiteit blootlegt. Het vertrouwen in de huidige administratie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is aan het wankelen, en er zijn dringende maatregelen nodig om de situatie te stabiliseren en het vertrouwen van het personeel te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!