DNA-lid Sampie: De verwarde verdediger of ‘Gangsterheld’ van de Dag?

Als ik de naam Sampie hoor, denk ik meteen terug aan de jaren geleden doodgeschoten crimineel, genaamd Sampie. Hij terroriseerde woonwijken en onschuldige burgers met zijn gangsterstreken. Zoals in elke goede gangsterfilm, bracht de politie uiteindelijk een einde aan zijn criminele carrière. Maar de huidige “Sampie,” nu DNA-lid voor de ABOP, is van een heel ander kaliber. Deze Sampie is helaas net zo verwarrend in zijn uitspraken als een slecht geschreven misdaadscenario.

DNA-lid Sampie beweert immers, dat de VHP het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft gecoupd. Heeft hij echt geen idee waar hij het over heeft, of speelt hij gewoon de verwarde antiheld in een politieke thriller? Misschien beseft hij niet dat de president de uiteindelijke verantwoordelijke is en bevoegdheden heeft om in te grijpen wanneer zaken uit de hand lopen. Of, nog leuker, misschien doet hij alsof hij dat niet weet om de schijnwerpers op zichzelf te richten! Ach, wie kan het zeggen?

Verder beweert Sampie dat er veel gerommeld is bij GBB, iets wat zelfs het grote publiek al weet. Hij en zijn voorzitter, niemand minder dan Ronnie “de koning” Brunswijk, lijken een verouderde editie te spelen van de “Good Guy en Bad Guy”-film. In deze tragikomische uitvoering is Sampie de doorgedraaide “psycho” en Brunswijk de keurige, onschuldige man.

De koning speelt de rol van “ik weet van niets, echt waar,” terwijl Sampie erop los slaat met zijn wilde beschuldigingen.

Maar laten we eerlijk zijn: iemand met de naam Sampie is gemaakt voor entertainment, vooral in tijden van politieke frustratie. Terwijl het theater van het absurde doorgaat, zit het publiek klaar voor de volgende verwarrende uitspraak of nonsensicale beschuldiging van onze geliefde DNA-lid Sampie.

Wat een show!

Orlando S.

error: Kopiëren mag niet!