Wateroverlast door zware regenval en slechte infrastructuur uitdaging voor ondernemers

Vele ondernemers ondervinden ernstige wateroverlast bij elke zware regenbui, en er blijkt nog steeds geen oplossing in zicht. Tegenwoordig raken de straten, goten en huizen van mensen binnen een kwartier tot een half uur onder water bij een zware bui. 

Naast huishoudens ervaren veel ondernemers, zoals eigenaren van supermarkten, restaurants, kledingzaken, bouwmaterialenwinkels, broodwinkels en eetgelegenheden langs de straat, problemen door wateroverlast. Zij belanden hierdoor in een vervelende situatie. Niet alleen zijn zij genoodzaakt hun onderneming te sluiten wanneer de straat onder water staat, maar ook hun apparaten en meubilair worden beschadigd.

De problemen met wateroverlast zijn bij velen al bekend, maar een duidelijke oplossing blijft uit. Een aantal ondernemers heeft maatregelen genomen, zoals het aanschaffen van een waterpomp om overtollig water van hun terrein weg te pompen. Echter, ondernemers die gevestigd zijn langs de openbare wegen worden extra getroffen door het slechte wegdek met kuilen en het overtollige water dat niet wegstroomt voor hun onderneming. De goten zitten vaak zo vol met water dat het bij zware regenval moeilijk is om onderscheid te maken tussen goot en wegdek.

De schade die ondernemers lijden door wateroverlast is aanzienlijk. Sluiting van hun onderneming leidt tot verlies van inkomsten, terwijl de kosten voor het repareren van beschadigde apparatuur en meubels oplopen. Enkele ondernemers hebben middels social media de afgelopen periode, bij zware regenval, hun misnoegen geuit naar de overheid om actie te ondernemen om de infrastructuur te verbeteren en permanente oplossingen te vinden voor dit aanhoudende probleem. Helaas blijft een effectieve oplossing vanuit de overheid voor de wateroverlast vooralsnog uit.

SD

error: Kopiëren mag niet!