Maikel (18): “Door met vrienden te hangen leer je het leven niet kennen”

Terwijl enkele tieners nu op zoek zijn naar een vakantiejob, zijn er ook die werken terwijl zij naar school gaan. Maikel, die 19 wordt, geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij al enkele maanden werkzaam is. Door de omstandigheden in huis besloot hij enkele maanden terug een baan te zoeken. En hoop om met dat inkomen iets te betekenen voor zijn moeder en zichzelf. 

“Eind november zal het precies een jaar zijn dat ik werk. Ik heb dus kunnen meemaken en voel nog hoe het is om te werken, studeren, je ouders ondersteunen en om mijn eigen zaken te regelen en te betalen”, zegt Maikel.

“Ik dacht in het begin dat het mij niet zou lukken met het combineren van werk en school, maar het is mij gelukt. Ik ben geslaagd en verdien daarnaast ook mijn eigen centjes, het is een heel andere ervaring. Je leert zoveel en ondervindt ook veel, door met vrienden te hangen leer je het leven niet kennen. Maar door te werken en met veel mensen om te gaan maak je veel mee, door de klanten ervaar ik ook heel wat. Ik heb mijn werk tot een vaste baan gemaakt, omdat ik aan het eind ook ervan ben gaan houden en wil op zo een manier sparen om mijn eigen perceel te kopen en huis te bouwen.”

Maikel geeft aan dat vele tieners eraan moeten denken om te werken. “Werken motiveert je om iets beter van jezelf te maken. Als je werkt omdat je moet werken en verdient, dan ga je dat gevoel niet hebben, maar zolang je het anders ziet dan lukt het zeker”, aldus de tienner. 

“De situatie is nu heel moeilijk, maar de situatie moet mij niet demotiveren om te werken naar mijn toekomst en met de ondersteuning van mijn ouders gaat het mij zeker lukken. Hou je doel gericht en zie wat je allemaal kan bereiken op jezelf”, aldus Maikel. 

TM

error: Kopiëren mag niet!