VHP’er Melissa Bruinhart in beeld als mogelijk nieuwste Assembleelid

Opvolgster Henk Aviankoi was lijstduwer in Wanica

Henk Aviankoi, VHP parlementariër, is vandaag, donderdag 1 augustus, aangesteld als directeur van het Marwina Ziekenhuis in het district Wanica. De politicus gaat een nieuwe uitdaging aan in zijn geboortedistrict.

Aviankoi kwam zelf in het parlement door opvolging. Hij stond op plek 6 op de lijst van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) in het district Wanica. Aviankoi kreeg 117 stemmen en volgde Chandrikapersad Santokhi op als lid van De Nationale Assemblee nadat hij president werd. Tegenover lokale media heeft Aviankoi gesteld, dat hij van plan is binnenkort een stap terug te doen en uit te treden uit de Assemblee.

Met deze mogelijke stap komt VHP’er Melissa Bruinhart in beeld als nieuwste parlementariër. Zij was lijstduwer voor de VHP in het district Wanica en behaalde 442 stemmen op plek 7. Indien zij wordt toegelaten tot de Nationale Assemblee als opvolgster van Aviankoi, dan zullen alle VHP-kandidaten in Wanica hun weg hebben gevonden naar het hoogste College van Staat.

Naast Santokhi zijn Asis Gajadien, Reshma Mangre, Barkat Mohab-Ali en Sidik Moertabat al leden van het parlement. Mocht een lid uittreden dan zullen schaduwkandidaten van de VHP in Wanica in beeld komen. De volgende verkiezingen zullen in dit opzicht anders zijn, als een lijst van 51 kandidaten zal worden samengesteld. Dit komt door de implementatie van het landelijk evenredigheidsstelsel.

error: Kopiëren mag niet!