Excuses politie VS voor doodschieten zwarte vrouw in Illinois

De sheriff van het politiekorps in de Amerikaanse staat Illinois heeft zijn excuses aangeboden voor de dood van een zwarte vrouw, die eerder deze maand in haar eigen woning door een politieagent werd doodgeschoten. De agent is aangeklaagd voor moord.

Politiechef Jack Campbell van Sangamon County maakte de excuses tijdens een bijeenkomst in een baptistenkerk, ten overstaan van zo’n 500 mensen.

“Ik sta hier voor u met gespreide armen en ik vraag u om vergeving”, zei de sheriff. “Ik vraag mevrouw Massey en haar familie om vergeving. Ik bied geen smoesjes of uitvluchten. Wat ik wel kan bieden is onze intentie om het beter te doen, om beter te zijn.”

Het slachtoffer, de 36-jarige Sonya Massey, had op 6 juli de politie gebeld, omdat ze dacht dat er een indringer in haar huis was in Springfield. Toen agenten haar woning doorzochten, haalde zij een pan kokend water van het vuur. Vervolgens zei de vrouw twee keer: “Ik straf je in de naam van Jezus.” Kort daarop trokken de agenten hun wapen, een van hen schoot haar in haar hoofd.

De agent die de fatale schoten loste, is ontslagen en aangeklaagd voor moord. De aanklagers wijzen erop dat hij ook wapens tot zijn beschikking had die niet dodelijk waren geweest.

error: Kopiëren mag niet!