Samenwerking AdeKUS en TELESUR versterkt technologische toekomst Suriname 

De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en TELESUR hebben woensdag 31 juli een Memorandum van Overeenstemming (MoU) ondertekend om een strategische alliantie te vormen gericht op technologische innovaties en digitale ontwikkeling in Suriname. Dit partnerschap zal bijdragen aan de vooruitgang van educatie en digitale infrastructuur in het land. 

Strategische samenwerking 

Het MoU dient als leidraad voor een langdurige samenwerking. De partijen zullen hun capaciteiten en expertise inzetten om innovaties te ontwikkelen en te implementeren, met als doel de educatie en digitale ontwikkeling in Suriname te bevorderen alsook bij te dragen aan de afvoer van e-waste. Deze samenwerking behelst: verbetering van de ICT-infrastructuur, uitbreiding van de internetbandbreedte, uitvoering van e-waste projecten en oprichting van de Telesur Academy. 

Verbetering ICT-infrastructuur AdeKUS

Eén van de belangrijkste gebieden van samenwerking is de verbetering van de ICT-infrastructuur van de AdeKUS. Er zal een glasvezelverbinding worden aangelegd die diverse locaties van de Universiteit, waaronder de Medische Wetenschappen, met elkaar verbindt, inclusief het MWI gebouw waarin de Faculteit der Medische Wetenschappen gehuisvest is. Deze verbinding zorgt voor betrouwbare connectiviteit en naadloze dienstverlening. Daarnaast krijgt de AdeKUS toegang tot de Avaya telefooncentrale van TELESUR, met bijbehorende trainingen en workshops om de medewerkers goed te ondersteunen.

Uitbreiding internetbandbreedte

Verder zal TELESUR de internetbandbreedte van de AdeKUS uitbreiden door de snelheid te verhogen van 500 Mbps naar 1 Gbps, wat de capaciteit en efficiëntie van de universiteit aanzienlijk zal verbeteren. 

E-waste projecten 

De samenwerking omvat ook gezamenlijke e-waste projecten, gericht op het verantwoord recyclen en upcyclen van elektronische apparatuur. Dit initiatief ondersteunt milieuvriendelijke praktijken en draagt bij aan duurzame ontwikkeling in Suriname. 

Oprichting TELESUR Academy 

Daarnaast zal de oprichting van de TELESUR Academy onderdeel zijn van deze samenwerking. Deze Academy biedt (online) trainingen en educatieve content aan medewerkers en het publiek, met als doel de professionele vaardigheden van medewerkers voortdurend te ontwikkelen door middel van trainingen en workshops.

error: Kopiëren mag niet!