Geriatrische criminaliteit: Bende van 3 oudere Japanse inbrekers gezamenlijk 227 jaar oud

In Japan heeft de politie een onwaarschijnlijke bende van drie oudere mannen gearresteerd, bekend als “G3S”, met een gezamenlijke leeftijd van 227 jaar. Hideo Umino (88), Hidemi Matsuda (70) en Kenichi Watanabe (69) ontmoetten elkaar achter de tralies en besloten na hun vrijlating misdaden efficiënter samen te plegen.

De groep wordt beschuldigd van inbraken in twee huizen in Sapporo en wordt verdacht van tien andere inbraken. In mei braken ze in een leeg huis in en stalen 200 yen en drie flessen whisky. De maand erna beroofden ze een ander huis en stalen sieraden ter waarde van een miljoen yen ($6.400).

De politie begon hun onderzoek na meldingen van gestolen goederen. Bewakingsbeelden en sporen leidden hen naar het trio. Umino pleegde de inbraken, Matsuda bestuurde de vluchtauto en Watanabe verkocht de gestolen goederen. Tijdens hun arrestatie moesten de oudere mannen fysiek worden ondersteund door politieagenten. Ze verklaarden dat ze de misdaden pleegden om in hun levensonderhoud te voorzien.

Deze zaak illustreert de groeiende trend van criminaliteit onder ouderen in Japan, nu de samenleving snel vergrijst.

error: Kopiëren mag niet!