Tram in binnenstad Paramaribo na 25 mei 2025

Wie goed heeft geluisterd en tussen de regels door heeft gelezen, heeft misschien gemerkt dat president Santokhi impliciet heeft laten doorschemeren dat hij weer verkozen zal worden. De reden? De trotse aankondiging dat een trolly c.q. tram pas na 25 mei 2025 komt.

President Santokhi besprak mogelijke oplossingen voor verkeersproblemen in de binnenstad van Paramaribo. Volgens Santokhi ligt de beste oplossing in het vrijhouden van de binnenstad voor toeristen en langzaam verkeer, om zo een gezellige sfeer te creëren. Parkeervoorzieningen zouden aan de rand van Paramaribo moeten worden gesitueerd. Bovendien plant hij een trolly of kleine tram te introduceren die door de binnenstad moet circuleren, vergelijkbaar met systemen in het buitenland.

Dus wie nu nog droomt om president van Suriname te worden, kan die droom wel vergeten. Santokhi maakte immers duidelijk: zonder hem, geen trolly.

Ik  herinnert mij Bouterse’s beloften over treinen en trams. Deze fantastische verhalen zorgden ervoor dat menig Surinamer begon te dromen. Eerst zou er een trein komen, en onder invloed van meer dan een borrel werd het een tram van Para naar Poelepantje. Nu zijn ze op zoek naar de mysterieuze ‘Tralala-man’.

Een binnenstad trolly is een kleine tram die door stadscentra rijdt, vaak voor toeristen, en biedt makkelijk transport op korte afstanden. Maar geen zorgen, deze trolly kan bij gebrek aan benzine of elektriciteit ook met de hand geduwd worden!

Nu is het wachten op de toeristen, die ondanks alle spannende plannen, nog steeds hun koffers onuitgepakt laten. Wat een geweldig plan voor de toekomst!

Ronny P.,

een doorgewinterd politiek waarnemer

error: Kopiëren mag niet!