NDP-voorzitter Simons bezoekt districten tijdens landelijke kennismakingsronde

Adhin ambieert presidentschap 

Het onlangs gekozen hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van Jennifer Geerlings-Simons heeft haar landelijke kennismakingsronde gecontinueerd in het afgelopen weekend. Simons en groep hebben nadat ze Paramaribo hadden aangedaan, de NDP structuren in de districten Saramacca, Para en Brokopondo bezocht. Woensdag wordt er wederom met structuren van Paramaribo vergaderd. 

Het hoofdbestuur is warm onthaald in de districten. In Brokopondo hebben enthousiaste leden een mand vol met traditionele producten aan de nieuwe voorzitter van de NDP overhandigd. De topvrouw bij de NDP heeft in haar toespraken opgeroepen om de onderlinge eenheid te versterken en gezamenlijk de strijd aan te gaan. 

Naast Simons waren ondervoorzitters oud-minister Sergio Akiemboto, voormalig First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en fractieleider Rabindre Parmessar aanwezig. Het nieuwe bestuur maakt zich sterk om de NDP weer in het machtscentrum te doen belanden. 

Echter zijn er diverse ideologische kampen binnen de NDP en diverse leiders maken zich op voor topfuncties. Oud-vicepresident en parlementariër Ashwin Adhin heeft inmiddels publiekelijk aangegeven het presidentschap te ambiëren. Traditioneel is deze functie binnen het Surinaams politiek bestel weggelegd voor de voorzitter van de grootste politieke partij van het land. Simons heeft zich echter hierover nog niet uitgesproken. Zij gaf wel aan dat de NDP een sociaal democratische partij is met een aantal duidelijke programma’s voor het land. 

Er wordt binnenshuis alles aan gedaan aan interne trainingen en scholing van de leden. Voorts wordt er gewerkt aan ethische gedragscodes voor gezagdragers. De voormalig parlementsvoorzitter is de mening toegedaan dat als land, Suriname steeds te kampen heeft met grote uitdagingen en problemen. “Hiervoor moeten gepaste oplossingen komen”, aldus NDP-voorzitter Geerlings-Simons. 

error: Kopiëren mag niet!