Reis in een ver, ver land: Het “SLM-effect”

Onlangs was ik in een heel ver land, ver weg van het zonnige Suriname. Dankzij een ‘wonderbaarlijke’ window computer hik-up, werd de hele luchtvaart ontregeld. Met grote tegenzin meldde ik mijn vrienden dat mijn vlucht een vertraging had van 1,5 uur.

Paniek! Ze schrokken allemaal zo hard, dat ik door mijn telefoon haast de vibraties kon voelen. “1,5 uur vertraging? Dat is dan minstens twee dagen!”, dachten ze automatisch. Begrijpelijk als je gewend bent aan de avonturen met onze geliefde SLM, waar men zelfs niet durft om de ingevroren garnalen op tijd in te pakken. Gezondheidstip: je kunt je vluchten maar beter boeken voordat je boodschappen doet.

Voor de geruststelling van mijn licht paniekerige vrienden, legde ik uit dat dit een geheel andere luchtvaartmaatschappij was. Je weet het nooit met die SLM-perikelen; zoveel drama voor een eenvoudige vlucht.

Het wonder geschiedde, en na slechts 1,5 uur vertraging vertrok ik zoals vermeld stond op de originele planning. Breek die champagne maar open!

Maar eerlijk, het trauma zit diep. Dankzij de SLM is iedereen dusdanig getraind dat als je één moment van vertraging hoort, je je al mentaal voorbereidt op een onverwachte minivakantie op de luchthaven.

Er is alleen één ding waar we nog niet klaar voor zijn: een vliegreis die exact op tijd vertrekt. Misschien in de toekomst, maar voorlopig herinneren de SLM-avonturen ons eraan dat geduld een prachtige deugd is. Na een paar dagen vliegen we heus wel ergens naartoe. Toch?

error: Kopiëren mag niet!