Venezuela besloot zijn diplomaten terug te roepen uit landen die de verkiezingsuitslagen in het Latijns-Amerikaanse land niet erkenden

Landen: Argentinië, Chili, Peru, Costa Rica, Panama, de Dominicaanse Republiek en Uruguay

De Argentijnse president Javier Milei haalde maandag fel uit naar zijn Venezolaanse ambtgenoot Nicolas Maduro, noemde hem een ​​’dictator’ en zei hem ‘op te stappen’.

“Venezolanen hebben ervoor gekozen om de communistische dictatuur van Nicolas Maduro te beëindigen. De gegevens kondigen een verpletterende overwinning aan voor de oppositie en de wereld wacht erop dat hij de nederlaag erkent na jaren van socialisme, ellende, decadentie en dood. Argentinië zal geen andere fraude erkennen,” schreef hij op X. Ondertussen noemde Maduro, in antwoord op Milei, het Argentijnse staatshoofd een ‘fascist’ en een ‘nazi’.

Protesten breken uit in Venezuela terwijl Maduro de verkiezingsoverwinning claimt

Maandag braken er overal in Venezuela protesten uit nadat de nationale kiesautoriteit Nicolás Maduro officieel tot winnaar van de verkiezingen had uitgeroepen, een resultaat dat breed werd bekritiseerd vanwege vermeende verkiezingsfraude. In de hoofdstad Caracas gingen honderden demonstranten de straat op en staken Maduro-verkiezingsposters in brand.

error: Kopiëren mag niet!