Michael Douglas krijgt oeuvreprijs uit handen van Spaanse koningin

Michael Douglas is zondag geëerd met een oeuvreprijs. Op het slotgala van het filmfestival van Mallorca ontving de Amerikaanse acteur de prijs uit handen van de Spaanse koningin Letizia.

“Volgens mij is dit de eerste keer in mijn leven dat ik een prijs krijg van een koningin”, zei de 79-jarige acteur in zijn dankwoord. Op beelden is te zien dat Douglas en Letizia voorafgaand aan de ceremonie al met elkaar spraken. Ook sprak Douglas over zijn liefde voor Mallorca, waar hij al meer dan dertig jaar een landgoed bezit.

De acteur laat weten nog niet met pensioen te zijn, maar wel met “semipensioen”. Voor bijzondere filmprojecten is Douglas nog altijd te porren. “Heb mijn agenten verteld dat ik iets speciaals wil en dat de regisseur en het verhaal echt goed moeten zijn, want ik ben hier erg gelukkig”, zei de acteur tegen de aanwezige pers op het filmfestival.

Het afgelopen jaar was Douglas nog te zien in de dramaserie Franklin. Eerder speelde hij in films als The Game, Wall Street en Basic Instinct. 

error: Kopiëren mag niet!