President Santokhi overlegt tijdens Caricom-top met Canada over versoepeling visumaanvragen

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag tijdens de Caricom-top op Grenada gesproken met de Canadese minister van Internationale Ontwikkeling Ahmed Hussen over de noodzaak tot versoepeling van visa-aanvragen voor Surinamers en andere Caricom lidstaten om Canada te bezoeken en over hervatting van trainingsprogramma’s voor de politie, met name capaciteitsversterking voor leidinggevenden.

Over de visumaanvraag procedure gaf de president aan, dat op dit moment het een complex proces is voor Surinamers om hun aanvraag in te dienen. “Onze inwoners moeten zich eerst melden op de ambassade van Canada in Guyana en daarna heel lang wachten op antwoord. Dit brengt veel kosten met zich mee”, benadrukte Santokhi tijdens het gesprek met de Canadese minister.

Hij heeft de Canadese minister verzocht om verder te overleggen in een bilateraal gesprek om een oplossing voor dit vraagstuk te vinden. 

Met betrekking tot de hervatting van de trainingsprogramma’s voor de politie benadrukt het staatshoofd dat beide landen reeds een sterke samenwerking op dit gebied hebben gehad. Zo’n 15 jaar geleden bestond een sterke samenwerking op het gebied van veiligheidstrainingen tussen de twee landen. “Als een van de begunstigden van dat programma kan ik uit eigen ervaring spreken”, aldus het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!