Russische troepen trekken richting strategische Oekraïense stad Pokrovsk

29 juli 2024 – Russische troepen voeren hun zwaarste aanvallen uit in de buurt van de stad Pokrovsk, waardoor een belangrijke aanvoerroute voor Oekraïense troepen die worstelen om de invasie van Moskou af te weren, in gevaar komt.

Pokrovsk, een transportknooppunt met een vooroorlogse bevolking van 61.000, ligt aan een hoofdweg die dient als een belangrijke aanvoerroute naar andere belegerde Oekraïense buitenposten, zoals de steden Chasiv Yar en Kostiantynivka.

Het Russische ministerie van Defensie zei zondag dat zijn troepen de dorpen Prohres en Yevhenivka in de oostelijke regio Donetsk van Oekraïne hadden ingenomen. Beide nederzettingen liggen ten oosten van Pokrovsk. Kiev gaf geen commentaar op de bewering.

Rusland lanceerde zijn grootschalige invasie in februari 2022 en bezet nog steeds bijna een vijfde van Oekraïne. Oekraïense troepen verdreven de Russen al vroeg in de oorlog uit de buitenwijken van Kiev en heroverden later in 2022 grondgebied in het oosten en zuiden. Maar sinds een mislukte tegenaanval in 2023 zijn de troepen van Kiev dit jaar vooral in de verdediging gedrongen, aldus Reuters.

error: Kopiëren mag niet!