‘We’re Not Cheaters’: Canada blijft in leven met dramatische Olympische overwinning

Het Canadese vrouwenvoetbalteam, geplaagd door schandalen, verlengde ternauwernood haar Olympische titelverdediging door Frankrijk met 2-1 te verslaan. Vanessa Gilles scoorde een dramatisch winnend doelpunt in de 12e minuut van de blessuretijd, waardoor Canada’s hoop op de knock-outfase in leven bleef. Na een moeilijke week met een drone-spionageschandaal en de schorsing van coach Bev Priestman, werd Canada uitgeschakeld zonder overwinning. Ondanks Marie-Antoinette Katoto’s eerste doelpunt voor Frankrijk, maakte aanvoerder Jessie Fleming in de 58e minuut gelijk. Gilles’ heldendaden in de laatste minuut zorgden voor de cruciale overwinning. Canada moet nu Colombia verslaan om door te gaan naar de kwartfinales. Interim-coach Andy Spence leidde het team door de crisis.