Tata Colin Plein Coronie wordt heringericht tot toeristisch infocentrum

Het Tata Colin Plein in het district Coronie wordt heringericht tot een modern informatiecentrum voor toeristen. Het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), het directoraat Toerisme, heeft in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken (OW) met de districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter, en enkele particuliere bedrijven gewerkt aan dit plan waarvan de werkzaamheden op 26 juli van start zijn gegaan. 

Het is de bedoeling het toerisme in Suriname te bevorderen door landelijk op strategische plekken dit soort informatiecentra te plaatsen. De lancering van dit project werd bijgewoond door ministers Uraiqit Ramsaran van TCT en Riad Nurmohamed van OW, die samen een informatiebord onthulden.

“Dit centrum zal niet alleen dienen als een informatiepunt voor toeristische activiteiten in Coronie, maar ook als een tentoonstellingsruimte voor lokale ondernemers en producten”, aldus minister Ramsaran. “We willen Coronie’s unieke kwaliteiten zoals honing, kokosolie en kokos snacks onder de aandacht brengen en tegelijkertijd een aantrekkelijke bestemming creëren voor bezoekers.”

Het Informatiecentrum zal voorzien worden van diverse faciliteiten waaronder kiosken voor souvenirs en lokale producten, eet- en speelgelegenheden, een kinderspeeltuin, een informatiecentrum met details over toeristische mogelijkheden in Coronie en een ruimte voor evenementen. Daarnaast zullen een toilettengroep, een transitzone en parkeerruimte deel uitmaken van het centrum naar het model van Waka Pasi in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!