‘I am Céline Dion’ breekt hoogste kijkcijferrecord ooit

‘I am Céline Dion’, een docu over de uitzonderlijke muzikale carrière én de recente gezondheidsproblemen van de zangeres, haalt recordcijfers. Ook de populariteit van Dions muziek is dankzij de uitzending weer aangezwengeld. Zoals dat wel vaker gaat bij streamingdiensten worden er geen exacte kijkcijfers meegedeeld, maar men zegt zelf dat ‘I am Céline Dion’ ver boven de cijfers van het andere aanbod uitsteekt.

In de docu-aflevering vertelt de zangeres voor het eerst over haar aandoening. Ze heeft al enkele jaren het stiff person syndroom, een zeldzame neurologische ziekte waardoor ze onder meer pijnlijke spasmes ervaart. Sinds de symptomen ernstiger werden, lag de carrière van Céline Dion grotendeels stil. Dankzij het succes van de documentaire is er ook weer meer vraag naar haar muziek.

De Amerikaanse productie- en distributiestudio Amazon MGM Studios zegt dat de streams van Dion wereldwijd met 33 procent zijn toegenomen sinds de release van de Prime-uitzending. Een opsteker voor de zangeres die ooit 250 miljoen platen verkocht en zes Grammy’s won, want haar laatste plaat dateert al van vijf jaar geleden.

error: Kopiëren mag niet!