President Santokhi controleert zelf of AHP-project naar wens verloopt

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag 25 juli drie adressen bezocht in het kader van het Affordable Housing Program (AHP) in de ressorten Flora, Saron en Pontbuiten. Daar heeft hij gesproken met de cliënten Maritza Tikai, Cornelia Person en Angeline Hamel. Allen zijn in januari 2024 in aanmerking gekomen voor hun Housing Incentive Certificaat, waarbij ze hun woning konden renoveren voor een bedrag van USD 3.500 met een eigen inbreng van USD 150.

De Islamic Development Bank (IsDB) heeft USD 35 miljoen beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het project, dat in handen is van het AHP-team onder coördinatie van projectmanager Mark Rommy. Het is de bedoeling om via het AHP 3775 woonoplossingen aan te bieden.

Sinds januari 2024 hebben al meer dan 500 mensen een subsidiecertificaat ontvangen en er liggen 150 projecten in uitvoering. Een team van de IsDB komt binnenkort naar Suriname om poolshoogte te nemen van de uitvoering van het programma. “Vooruitlopend op dit bezoek oriënteert het staatshoofd zichzelf in het veld”, aldus Rommy. 

Het AHP-project zou worden stopgezet, maar president Santokhi heeft in oktober 2023 ingegrepen. In overleg met de president van de IsDB zijn er afspraken gemaakt over de voortzetting. 

“De doelgroepen van het AHP zijn verschillend. In het programma zijn alle richtlijnen aangegeven wie wel en niet in aanmerking kunnen komen en aan de hand van het managementinformatiesysteem en de gegevens die daarin voorkomen, met de criteria waaraan je moet voldoen, kunnen dus mensen in aanmerking komen”, aldus Rommy. Intussen is er al een bedrag van USD 4 miljoen uitbesteed.

error: Kopiëren mag niet!