Korpschef KPS Bryan Isaacs: “Politie treedt landelijk zowel preventief als repressief op”

‘Politiebaas laat zich niet ontmoedigen door uitdagingen’ 

Het Korps Politie Suriname, KPS, doet er alles aan om het veiligheidsgevoel in de samenleving te doen terugkeren. Dit zei de korpschef, hoofdcommissaris Bryan Isaacs, vrijdag tijdens een persconferentie van de politie. Het terugbrengen van het veiligheidsgevoel is een prioriteit voor de agenten. 

Hoofdcommissaris Isaacs gaf aan, dat er “zowel preventief als repressief wordt opgetreden”. “Er worden goede analyses gemaakt en er wordt opgetreden.”

Hij zei ook, dat er alles aan wordt gedaan om illegale vuurwapens die in de samenleving in omloop zijn eruit te halen. “Er wordt landelijk opgetreden zonder aanziens des persoons”, stelde de eerder dit jaar aangestelde korpschef. Bij de persconferentie werd een groot aantal vuurwapens en munitie die in de afgelopen tijd in beslag genomen zijn getoond.  

Uitdagingen 

Dit komt op een moment dat er in de samenleving grote zorgen bestaan over de veiligheid. De zorgen worden verder verergerd door meldingen van onder andere minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie over het ontbreken van middelen en posten op vele strategische plaatsen in Suriname. Het ministerie van Defensie komt met manschappen en materieel in om de golf van criminaliteit te beteugelen.

Momenteel zijn er ruim 200 militairen in het binnenland bezig met een operatie. Het beheersen van de ernstig verruwde criminaliteit is volgens Defensie-minister Krishna Mathoera een belangrijk prioriteitsgebied voor de regering. Defensie ondersteunt het ministerie van Justitie en Politie ten volste, gaf de bewindsvrouwe eerder aan. 

“Er zijn uitdagingen. Maar wij gaan aan de slag en er worden resultaten neergezet. Er wordt met dadergerichte strategieën gewerkt en Suriname veilig maken is ons doel”, sprak politiebaas Isaacs vrijdag. 

Positief momentum

Desondanks gelooft minister Amoksi dat er een positief momentum is. “We laten ons niet ontmoedigen. Het ministerie werkt sterk aan de middelenvoorziening. We zetten ons ook in op internationale samenwerking. We gaan ons ook meer inzetten op misdaadpreventie”, aldus de minister. Hij had al eerder gezegd dat er verhoogde maatregelen worden getroffen.

Volgens de bewindsman is de veiligheid in het land een blijvende uitdaging door de uitgestrektheid van het grondgebied. De noodzakelijke acties van de politie gaan gewoon verder; surveillances, roadblocks en controle worden uitgevoerd door de politie, aldus de bewindsman. 

error: Kopiëren mag niet!