Destiny’s Child bracht 25 jaar geleden het klassieke album ‘The Writing’s on the Wall’ uit

Destiny’s Child bracht in 1999 hun doorbraakalbum uit, maar de dames laten de muziekscene nog steeds springen, springen. Ja, het is 25 jaar geleden dat de groep hun tweede studioalbum, “The Writing’s on the Wall,” uitbracht in de VS op 27 juli 1999, bij Columbia Records.

Het project met 16 nummers werd een van de bestverkochte R&B-albums in de geschiedenis en katapulteerde de zangers naar het nationale podium. De vier vrouwen achter het meesterwerk – Beyoncé, Kelly Rowland, LaTavia Roberson en LeToya Luckett – drukten hun stempel op meer dan alleen muziek.

Achteraf gezien legde het tweede album de basis voor Destiny’s Child om barrières te doorbreken met zijn kenmerkende geluid en thema’s van vrouwelijkheid en empowerment. Maar het was ook een tumultueuze tijd voor de groep, waarvan de uiteindelijke line-up bestond uit Beyoncé, Rowland en Michelle Williams.

Voorafgaand aan het 25-jarig jubileum van het album interviewde het USA Today Network Mathew Knowles, Beyoncé’s vader en de manager van de groep destijds, evenals een reeks vooraanstaande producers, muzikanten en culturele experts die betrokken waren bij “The Writing’s on The Wall”, nauw samenwerkten met Destiny’s Child of getuige waren van de impact van deze geliefde groep.

error: Kopiëren mag niet!