Vicepresident Brunswijk zegt ‘niets’ meer over de veiligheidssituatie 

Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens ABOP voorzitter, heeft aangegeven dat hij niet meer zal spreken over de veiligheidssituatie in het land. “Daarover wil ik niets meer zeggen. Ik heb al duidelijk gezegd eerder over dit onderwerp.” Zo sprak hij voor de aanvang van de laatst gehouden reguliere Raad van Ministers-vergadering. De tweede man van het land gaf daarvoor al aan dat hij niet te spreken was over de laksheid van de veiligheidsdiensten. 

De verslechterde veiligheidssituatie in het binnenland was reden voor ernstige zorgen. Brunswijk meende dat hij het binnenland in het bijzonder als niemand anders kent en dat zijn aanbevelingen en input niet worden meegenomen in de aanpak van de criminaliteit. “Als ik zaken aanhaal en opmerkingen plaats, word ik niet serieus genomen”, zo sprak Brunswijk eerder. 

Afgelopen woensdag gaf Brunswijk ook aan, dat hij over dit onderwerp geen vragen zal beantwoorden. “Ik zal geen antwoord geven als u daarover vraagt”, richtte hij zich tegenover de pers bij het Kabinet van de Vicepresident. De krappe middelen zijn volgens hem de nekslag geweest voor de aanpak van de criminaliteit. 

Volgens de vicepresident zijn er vanaf het begin diverse plannen gepresenteerd om de criminaliteit aan te pakken. “Het waren goede plannen. Plannen waaraan deskundigen hebben meegewerkt. Maar de middelen bleven weg.” 

De aanpak moet zonder aanziens des persoon geschieden. Dit komt op een moment terwijl burgers zich ernstig zorgen maken over de veiligheidssituatie in het land. Dagelijks wordter melding gemaakt van brute diefstallen en roofovervallen. 

error: Kopiëren mag niet!