Hamas Verwerpt Netanyahu’s Toespraak en Beschuldigingen over Gaza

In een recente persverklaring heeft Hamas scherpe kritiek geuit op Israëls premier Benjamin Netanyahu. Ze beschouwen zijn plannen voor Gaza als illusies en benadrukken dat alleen het Palestijnse volk het recht heeft hun toekomst te bepalen. Hamas beschuldigt Netanyahu van bedrog over de vrijlating van Israëlische gevangenen, en stelt dat hij pogingen om de oorlog te beëindigen en gevangenen vrij te laten heeft tegengewerkt.

Hamas wijst op internationale rapporten die beweren dat Netanyahu en het Israëlische leger massamoord en etnische zuivering in Gaza hebben gepleegd. Volgens Hamas zijn deze acties, waaronder uithongering en het verhinderen van hulp, bewijs van Netanyahu’s valse claims dat hulp Gaza bereikt.

Hamas hekelt ook de Amerikaanse steun aan Israël, waarbij ze Washington beschuldigen van medeplichtigheid door Netanyahu een platform in het Congres te geven. Ze roepen op om Netanyahu als oorlogsmisdadiger te arresteren en uit te leveren aan het Internationaal Strafhof, in plaats van hem toe te staan zijn imago te verbeteren en misstanden in Gaza te verdoezelen.

error: Kopiëren mag niet!