Stephano “Pakkitow” Biervliet stapt uit politieke partij PRO

Stephano “Pakkitow” Biervliet, een prominente Surinaamse activist, heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt uit de politieke partij PRO (Partij voor Recht en Ontwikkeling). De reden voor zijn besluit is een artikel uit het huishoudelijk reglement van de partij waarin staat, dat een verdachte geen zitting kan hebben in het bestuur. Biervliet meldde dit via radio ABC.

Biervliet is verdachte in verband met de rellen die plaatsvonden op 17 februari 2023. Hij houdt vol dat hij onschuldig is en vindt het onaanvaardbaar om zich als verdachte terug te moeten trekken uit de partij.

Ondanks zijn vertrek uit PRO laat Pakkitow weten dat hij actief blijft in de politiek en zal deelnemen aan de aankomende verkiezingen. Hij heeft echter nog niet besloten hoe en met welke partij hij dit zal doen.

Biervliet benadrukt dat zowel jongeren als ouderen van elkaar moeten leren. “Zelfs jonge mensen worden oud en niet omdat je oud bent, ben je slim”, merkte hij op. Hij bekritiseerde oudere generaties die denken alles te weten, en zinspeelde op de noodzaak voor wederzijds respect en leren tussen generaties.

Bekend om zijn strijd voor transparantie, goed bestuur en maatschappelijke veranderingen in Suriname, zal Biervliet zijn activistische werk voortzetten terwijl hij zijn politieke toekomst verkent.

error: Kopiëren mag niet!