Jeugdzaken start zoektocht naar nieuwe Caricom jeugdambassadeur voor Suriname

Het directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft in een bekendmaking aangekondigd dat de zoektocht naar een nieuwe SDG (Sustainable Development Goals) Jeugdambassadeur voor Suriname en een CARICOM Jeugdambassadeur voor Suriname wordt opgestart. Aan geïnteresseerde jongeren wordt de gelegenheid geboden te solliciteren naar deze functies. De termijn van de huidige CARICOM-jeugdambassadeurs, Matai Zamuël en Fay King, verstrijkt p 22 november. De jeugdambassadeurs worden voor twee jaar gekozen. 

Vereisten 

Aan beide functies zitten enkele vereisten vast. Jeugdzaken geeft aan dat kandidaten tussen 17 en 28 jaar moeten zijn. Voorts moeten zij alleen de Surinaamse nationaliteit bezitten, met dien verstande dat betrokkene niet mogen beschikken over twee nationaliteiten.

Daarnaast moeten zij minimaal drie jaar ervaring hebben met jeugdwerk en over goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels beschikken. Specifieke kennis en affiniteit met betrekking tot de duurzame ontwikkelingsdoelen SDG of CARICOM afhankelijk van de interesse is ook vereist.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief inclusief bijbehorende bescheiden hardcopy indienen tot uiterlijk 12 augustus. Jeugdzaken meldt dat leden van de Jeugdraad Suriname zijn uitgesloten van deelname. Het is ook niet toegestaan om voor beide functies te solliciteren.

Het CARICOM Jeugdambassadeurs Programma werd in 1993 gelanceerd door regionale regeringsleiders ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de CARICOM en werd officieel ingesteld in 1994. Sinds de start heeft dit programma bijgedragen aan een grotere kennis en bewustzijn van jongeren over CARICOM-kwesties en prioriteiten. Het heeft geholpen bij het integreren van de opvattingen van jongeren uit de hele regio in zowel nationaal als regionaal beleid en programma’s.

Minister Mac Andrew gaf aan dat het CARICOM Jeugdambassadeurs Programma daarom een goed initiatief is, omdat de jeugdambassadeurs getraind worden door het CARICOM Secretariaat om jongeren te informeren over aangelegenheden van de Caribische Gemeenschap.  

error: Kopiëren mag niet!