Agent schiet zwarte vrouw in Illinois dood: beelden schokken heel Amerika

In de Verenigde Staten is geschokt gereageerd op politiebeelden die zijn vrijgegeven van een witte agent die een zwarte vrouw doodschiet. De vrouw belde het alarmnummer om hulp, maar bij haar thuis ging het helemaal mis.

De agent is aangeklaagd voor moord: iedereen, tot aan president Joe Biden toe, reageert verbouwereerd op de zaak.

De situatie ontstond bij het huis van de 36-jarige Sonya Massey in Springfield in de staat Illinois. Ze belde op 6 juli de politie, omdat ze dacht dat er een indringer in haar huis was. 

Op beelden die maandag zijn vrijgegeven, is te zien hoe de agenten bij haar woning verschijnen:

Ze begonnen met het doorzoeken van verschillende kamers, maar stuitten niet op een indringer. De vrouw liep naar de keuken, waar nog een pan met kokend water op het vuur stond.  Ze pakte de pan, maar een van de agenten vroeg haar die neer te zetten. “Ik straf je in de naam van Jezus”, zei de vrouw twee keer, terwijl ze de pan in haar handen had.

Een van de agenten greep naar zijn wapen en zei dat hij haar ‘door haar gezicht zou schieten’. Hij schoot de vrouw vervolgens neer.  Nadat de vrouw was neergeschoten, zei de collega van de agent dat hij een ambulance op wilde roepen. “Nee, het is een schot door haar hoofd. Ze is er geweest”, reageerde de schutter. Massey overleed ter plekke.

error: Kopiëren mag niet!