Parlementariër Abdoel bezorgd over politieoptreden

Het gewelddadig optreden van de politie baart de gemeenschap enorme zorgen. In de afgelopen periode heeft de politie achter elkaar onnodig overmatig geweld gebruikt. Het assembleelid Amzad Abdoel van de vaste commissie van Justitie en Politie heeft deze kwestie samen met de andere commissieleden een aantal keren met de korpschef besproken. Het optreden van de politie zorgt voor heel veel ongenoegen en irritatie bij de parlementariër. Hij maakt zich heel erg bezorgd over het optreden van de politie. Uit de feiten blijkt dat het niet de eerste keer is dat de politie buiten haar boekje is gegaan. Als voorbeeld haalt hij aan het geval op Santodorp en het geval Stolk. Er zijn eerdere gevallen geweest, waarbij burgers en anderen hebben aangegeven dat de politie overmatig geweld gebruikt heeft.
De korpschef en de vaste commissie van de DNA hebben met elkaar afgesproken dat wanneer zulke zaken zich voordoen, er tenminste een diepgaand onderzoek komt en er disciplinaire maatregelen worden getroffen, wanneer men in de fout is gegaan. Abdoel zegt dat hij wel merkt dat de korpschef zich consequent houdt aan de afspraken, maar dat is volgens hem niet alles. Vooral de coalitie wil dat de politieagenten constant worden getraind. Hiermee bedoelt hij dat de politiemannen jaarlijks worden bijgeschoold of in de gelegenheid worden gesteld om opleidingen te volgen of getraind worden, waarbij hen een aantal zaken wordt aangeleerd.
Ook vindt de parlementariër dat er voor de agenten een instantie moet komen waar zij terecht kunnen met hun problemen. Het komt de laatste tijd vaak voor dat naast overmatig gebruik van geweld in bepaalde gevallen, zij suïcide plegen of hun partners doodschieten of zelf de wet overtreden en in de fout gaan. Abdoel pleit dat er naast constante scholing ook begeleiding komt voor de politieagenten. Immers, agenten zijn ook mensen. Er moet volgens hem geïnvesteerd worden in human resources van het korps.

error: Kopiëren mag niet!