Brazilië stelt Colombia voor als potentieel nieuw BRICS-lid

Brazilië heeft Colombia voorgedragen als potentieel nieuw lid van de BRICS-groep van landen, vertelde de Braziliaanse ambassadeur in Rusland Rodrigo de Lima Baena Soares aan het Russische  staatspersbureau TASS, zo meldt News.Az.

“Onze president Lula da Silva stelde Colombia voor als een nieuw volwaardig lid van BRICS. Deze kwestie werd besproken door de leden van de groep”, zei hij, toen hem werd gevraagd naar potentiële BRICS-leden uit Latijns-Amerika.

“Het is op dit moment moeilijk te zeggen welk land als volgende zal toetreden. Er is een groep kanshebbers, waaronder uit Latijns-Amerika. Ik denk dat de BRICS-top in Kazan een perfecte gelegenheid zal bieden voor een discussie over de kwestie,” voegde de diplomaat toe.

BRICS brengt momenteel Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika samen. Tijdens de 15e BRICS-top in Johannesburg, Zuid-Afrika, van 22 tot 24 juni, kwamen de BRICS-leiders overeen om Argentinië, Egypte, Ethiopië, Iran, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten als nieuwe leden toe te laten, met ingang van 1 januari 2024.

De BRICS-top van dit jaar wordt gehouden in de Russische Wolga-stad Kazan van 22 tot 24 oktober.

error: Kopiëren mag niet!