Zeer besmettelijk Nipah-virus in Kerala, India, 14-jarige jongen overleden 

In India is een 14-jarige jongen overleden door het nipah-virus. Door de infectieziekte ziet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nipah als een virus dat een epidemie kan veroorzaken.

De dominante in de staat Kerala heeft een waarschuwing afgegeven na de dood van de 14-jarige jongen, schrijft de BBC. De jongen overleed volgens media in India een paar dagen nadat hij besmet was.

Het nipah-virus wordt verspreid door varkens en vleermuizen. Er bestaat geen vaccin tegen de ziekte. Mensen die besmet raken met het nipah-virus kunnen in eerste instantie klachten hebben die lijken op die van griep, schrijft de BBC: koorts, hoofdpijn, spierpijn, overgeven, een pijnlijke keel. De jongen is overleden, omdat zijn hart het niet meer aankon.

De WHO ziet de infectie als een virus dat een epidemie kan veroorzaken. 60 mensen in de directe omgeving van de jongen zijn volgens Sky News geïsoleerd; de familie in een ziekenhuis en anderen thuis. Zij worden tot tien dagen in de gaten gehouden, en geen van hen positief getest op het virus.

Afgelopen jaar bleek uit onderzoek van persbureau Reuters dat Kerala wereldwijd de plek is waar de kans op een uitbraak van het nipah-virus het grootst is. Dat komt door de tropische temperaturen in combinatie met de snelle verstedelijking en de ontbossing, waardoor dieren gedwongen dichter bij mensen te wonen worden.

error: Kopiëren mag niet!