Het nieuwe schooljaar is in aantocht: nieuwe kleuters worden geregistreerd

Het is bijna zover dat het schooljaar 2023-2024 wordt afgesloten. De scholen zijn al druk in de weer met het opstellen van de klassenindelingen en roosters voor het komende schooljaar. Ook worden gesprekken gevoerd met ouders en leerlingen om te kijken naar eventuele extra ondersteuning of uitdagingen die nodig zijn. De laatste weken van het schooljaar staan in het teken van afronding en voorbereiding op de vakantie.

“Het wordt spannend voor mij als moeder van Emeliano. Hij gaat naar leerjaar 1. Hij gaat al twee jaren naar de kinderopvang, waar ook een peuterschool is. Dagelijks zie ik veranderingen in zijn spraak en gedrag. Hij is ook vroeg zindelijk en vraagt zelf om naar het toilet te gaan. Hij zingt ook vlot. Voor mij is het een geruststelling, los van zijn ondeugendheid”, aldus moeder Cheyenne, lachend in gesprek met Dagblad Suriname.

“Voor de inschrijving bij de dichtstbijzijnde school te Zorg en Hoop, moest ik voor registratie faan. Ik was er vroeg bij. Ook waren er andere ouders. Voor ons is de omgeving bekend en als hij van school komt, wordt hij afgezet bij de kinderopvang waar hij al was. Soms is er geen andere keus of dan zijn er andere dingen die erbij komen kijken.”

Vader Ronad: “Ik ben heel blij dat ik mijn kind ook hier kan registreren. We zijn warm ontvangen door het hoofd van de kleuterafdeling en hebben een gesprek gevoerd. Ook is de naam al op de lijst geschreven.”

De ouders zijn trots op hun kinderen en kijken uit naar het nieuwe schooljaar. Ze zijn betrokken bij de school en ondersteunen hun kinderen waar nodig. 

CS

error: Kopiëren mag niet!