“Onderzoek naar toedracht op J.A. Pengelluchthaven aangereden Air Belgium-vliegtuig nog gaande”

Het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding door een grondvoertuig tegen de Airbus A330-200 van Air Belgium eind juni op de Johan Adolf Pengelluchthaven is nog gaande. Dat laat directeur Steven Gonesh van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) weten aan de redactie van Dagblad Suriname in reactie op berichtgeving afgelopen week door luchtvaartnieuws.nl, dat het Belgische vliegtuig eindelijk is gerepareerd. 

Het toestel, dat was ingehuurd door de SLM, heeft afgelopen maandagochtend voor het eerst weer het luchtruim gekozen, zo berichtte luchtvaartnieuws.nl.

Het vliegtuig onderhield voor de SLM tijdelijk lijnvluchten tussen Paramaribo en Schiphol. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij beschikt zelf niet meer over vliegtuigen om die route te onderhouden.

Op 28 juni werd het Air Belgium-toestel aangereden door een toiletwagen, waardoor het aan de grond moest blijven voor de nodige reparaties.

En, maandag vloog de A330 van Paramaribo als ferryvlucht naar Bangor in de VS. Wat daar gaat gebeuren is niet duidelijk, maar eerder werd bekend dat Air Belgium haar twee A330-200’s van de hand doet.

Het eerste exemplaar moet deze maand aan Air Serbia worden overgedragen. Mogelijk ondergaat het vliegtuig nu in de VS de nodige aanpassingen aan de cabine en het exterieur voordat het in Servische handen komt, aldus luchtvaartnieuws.nl.

De redactie van Dagblad Suriname benaderde SLM-directeur Steven Gonesh met de vraag wie de kosten draagt voor de schade en voor de dagen dat de gehuurde kist aan de grond heeft gestaan. Ook werd de heer Gonesh de vraag gesteld hoe die aanrijding eind juni überhaupt heeft kunnen gebeuren. 

“Verdere communicatie volgt tussen Air Belgium en de SLM”

Volgens de SLM-directeur zal voor wat betreft het incident “tussen Air Belgium en de SLM nog verdere communicatie volgen”. “De focus was aan de zijde van Air Belgium om het vliegtuig zo spoedig mogelijk gerepareerd te krijgen, dat proces is nog gaande. Er was een tijdelijke reparatie in Suriname verricht en het permanent herstel volgt nu”, aldus de heer Gonesh.

Met betrekking tot de kosten, zegt hij dat daar, “afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek van het incident, verder aandacht aan zal worden gegeven”. “Daar is nog geen verdere informatie over beschikbaar.”

error: Kopiëren mag niet!