Bouva vraagt regering iets te doen aan hoge ticketprijzen Par’bo-A’dam v.v

Kritische opmerkingen en vragen onlangs gesteld in de Nederlandse Tweede Kamer over de extreem hoge prijzen van vliegtickets op de route Paramaribo-Amsterdam v.v. galmen ook door in het Surinaamse parlement. 

Het NDP-Assembleelid Melvin Bouva heeft vorige week tijdens debatten in het parlement deze kwestie opgepakt en de regering gevraagd wat het hiertegen gaat doen. De wijze waarop de reizende burger wordt uitgeknepen vindt hij niet kunnen. Het goedkoopste vliegticket. van de KLM ligt rond de Euro 1.600. Ook is het verschil tussen de tarieven van de SLM en de KLM groot. 

Bouva vraagt zich af waaraan het ligt dat de ticketprijzen zo hoog zijn. Een vliegticket vanuit Nederland naar Curaçao ligt rond de Euro 1.000. Voor die naar Suriname zou minstens ook in die orde moeten liggen. De regering moet deze kwestie serieus onder de loep nemen. 

Hij vraagt zich af of niet bekeken moet worden om de luchtvaartovereenkomst open te breken en ook andere luchtvaartmaatschappijen toe te laten op de mid-Atlantische route. De regering zou met zowel de KLM als de SLM moeten praten.

Vragen in Tweede Kamer

Onlangs hebben de Tweede Kamerleden Raoul White en Habtamu de Hoop (beide van de PvdA/GroenLinks-fractie) de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat schriftelijke vragen gesteld over de hoge ticketprijzen voor de lijnvlucht Amsterdam-Paramaribo. Volgens beide politici zijn er al geruime tijd klachten en ontevredenheid over die prijzen. De hoge ticketprijzen leggen druk op de relatie tussen Nederland en Suriname op diverse beleidsterreinen, zoals economisch en sociaal. Volgens de Nederlandse politici moet het anders. Ze vinden dat met Suriname snel goede beleidsafspraken  moeten komen die het verkeer tussen beide landen gaat bevorderen. 

Raoul White en Habtamu de Hoop vragen de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat of er misschien extra kosten zijn die de hoge prijs van het vliegticket naar Suriname rechtvaardigen “of is er sprake van kartelvorming?”. De Tweede Kamerleden vragen of de minister bereid is hier een onderzoek naar te doen en in te grijpen als er sprake is van extreem hoge tarieven.

error: Kopiëren mag niet!