24-jarige automobilist zonder rijbewijs negeert stopteken en rijdt in op politieagente 

De 24-jarige automobilist C.S. is ter zake poging tot doodslag en het negeren van een ambtelijk bevel tot stoppen aangehouden. Ook zijn vriendin Ch. S. (21), die mede-inzittende was, werd aangehouden. 

Een gemengde operatie van de politie hield zondag 21 juli, omstreeks 02.00 uur, verkeerscontroles op strategische plekken in Paramaribo-Noord. Gekomen ter hoogte van de kruising van de Mahonylaan en de weg naar Maretraite, gaf een politieagente een stopteken aan een grijze Toyota Ractis. Zij dirigeerde de auto naar de richting van andere collega’s, voor het controleren van de bescheiden van de bestuurder. 

De agente merkte plotseling, dat de bestuurder het stopteken negeerde en met volle vaart op haar afreed. De bestuurder reed haar voorbij waarop de politie een achtervolging inzette. De agenten troffen het voertuig naderhand aan op een locatie in het ressort Geyersvlijt waarbij de bestuurder trachtte aan zijn aanhouding te ontkomen door weg te rennen, op de voet gevolgd door agenten. 

Hij werd kort daarna met zijn vriendin aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Geyersvlijt. C.S. was niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Zijn vriendin werd na verhoor heengezonden. 

De auto werd in beslag genomen. De politie van Geyersvlijt is bezig met het verder onderzoek.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is C.S. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!