PARIJS 2024 Parijs opent gigantisch waterreservoir om de Seine schoon te maken voor de Olympische Spelen

DOOR JORDI BOU
26 juli 2024 – 11 augustus 2024 – Een kolossaal ondergronds reservoir, gegraven naast het station van Austerlitz voor een bedrag van $1,5 miljard, heeft tot doel het risico op vervuiling in de Seine te verminderen en de rivier weer geschikt te maken om in te zwemmen.

Het indrukwekkende ondergrondse reservoir zal ongeveer 46.000 kubieke meter water bevatten, wat overeenkomt met het volume van twintig zwembaden van Olympische afmetingen. Het zal overtollig regenwater opvangen en voorkomen dat met bacteriën beladen afvalwater de Seine binnendringt.

Zodra het regenwater daar wordt opgevangen, wordt het via een tunnel naar een zuiveringsinstallatie getransporteerd. Wanneer de niveaus van Escherichia coli en darmenterokokken aan de veiligheidsdrempels voldoen, wordt het teruggevoerd naar de Seine.

Het rivierwater zal regelmatig worden getest om het veiligheidsniveau voor Olympische evenementen te bepalen

Niet alleen zullen er drie Olympische en Paralympische evenementen – triatlon, marathonzwemmen en paratriatlon – plaatsvinden in de Seine in het centrum van Parijs, maar tegen 2025 zullen drie openluchtzwemgebieden toegankelijk zijn vanaf de kade.

error: Kopiëren mag niet!