Vier verdachten door politie Corantijnpolder opgepakt voor smokkel zakken suiker

Vier verdachten L.R. (40), R.S. (50), F.K. (18) en de 37-jarige N.P. zijn door de politie Corantijnpolder aangehouden voor overtreding van de  Wet Economische Delicten. De politie van Corantijnpolder kreeg in de vroege ochtend van vrijdag 19 juli een melding over smokkelactiviteiten bij de Clara Sluis in het district Nickerie.

Hierop gingen agenten naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen troffen ze een pick-up aan met een man in de laadbak en een aantal zakken suiker nabij de kreek bij de Clara Sluis. Ook lag een boot met draaiende motor in de kreek, die met meerdere zakken suiker geladen was. Bij het zien van de politie kozen de mannen het hazenpad. Bij die gelegenheid loste de politie noodgedwongen waarschuwingsschoten om de mannen op andere gedachten te brengen. De 37-jarige bootsman N.P. die zich op dat moment in de boot bevond voer snel weg.

Bij een controle in de pick-up werden 22 zakken suiker van elk 50 kilogram aangetroffen en in beslag genomen. Ook werden de verdachten L.R. en R.S. ter plekke aangehouden. Kort daarna werd F.K. in de nabije omgeving ook aangehouden. De verdachten, de goederen en de pick-up werden overgebracht naar het politiebureau. 

Rond 02.50 uur kreeg de politie een melding van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw Nickerie, dat een man met een schotwond was binnengebracht. In het ziekenhuis aangekomen herkenden agenten de man als de 37-jarige bootsman N.P. die een schotwond had opgelopen in zijn borstkas en in het ziekenhuis was opgenomen voor medische hulp. 

De boot waarmee N.P. weg voer is nog niet achterhaald. Na verhoor werden de verdachten L.R. en F.K. en N.P. heengezonden. Het onderzoek duurt voort.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.S. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!