Chinese vrouw (34) uit Suriname in Guyana verdacht van betrokkenheid bij grote witwas- en goudsmokkeloperatie

Zhong Jin Ziang, een 34-jarige vrouw van Chinese afkomst en een werkzaam voor Muneshwers Travel Service in Georgetown, werd donderdag aangeklaagd voor illegaal verblijf in Guyana. Ze was op 15 juli gearresteerd tijdens een onderzoek naar een grote witwas- en goudsmokkeloperatie in Guyana. Dit meldden zaterdag diverse lokale Guyanese media waaronder de Guyana Times.

Ze verscheen voor de Grove/Diamond Magistrate’s Court en pleitte onschuldig en kreeg een borgtocht van $ 60.000. De zaak wordt 14 augustus bejandeld door Georgetown Magistrate’s Court.

De aanklacht komt voort uit een lopend onderzoek door de Special Organised Crime Unit (SOCU) met betrekking tot witwas- en goudsmokkeloperaties binnen en buiten Guyana, waarbij naar verluidt Chinese staatsburgers betrokken zijn.

Tijdens het onderzoek werd onthuld dat Zhong Jin Ziang op 7 september 2023 vanuit Suriname Guyana binnenkwam en dat ze bij haar aankomst op de Eugene F. Correia International Airport Ogle een bezoekersvisum en een verblijf van een maand Guyana kreeg.

Ze begon echter te werken bij Muneshwer’s Travel Service en bleef langer dan haar officiële verblijfsperiode in Guyana, vandaar de aanklacht. Het onderzoek naar de witwas- en goudsmokkeloperaties door de Special Organised Crime Unit loopt nog steeds.

error: Kopiëren mag niet!