Haagse Surinamer opent Surinaams afhaalrestaurant in Marokko

Het eerste Surinaamse afhaalrestaurant in Tanger City Mall, Marokko, is vrijdag 19 juli geopend. Het restaurant, genaamd ‘Sosolobi’ (Alleen maar liefde), biedt zowel afhaalmaaltijden als bezorgdiensten in Tanger. De initiatiefnemer is de 51-jarige Michael Bhikhie, geboren en getogen in de Schilderswijk in Den Haag, en afkomstig uit een groot Surinaams gezin, aldus Suriname.nl.

Zijn vader begon als ondernemer een videotheek aan huis, en later een Surinaamse levensmiddelenwinkel in Den Haag, die nu door Michaels oom wordt gerund. Michael zelf begon zijn ondernemerschap jong en verhuisde na zijn huwelijk naar Rotterdam, waar hij 17 jaar woonde, voordat hij terugkeerde naar Den Haag. Inmiddels woont hij zes maanden in Tanger, Marokko.

De verhuizing werd ingegeven door zijn dochter, die zich tijdens een vakantie onmiddellijk thuis voelde in Tanger, en voorstelde om er te gaan wonen. Michael was ook gecharmeerd van de Marokkaanse cultuur en omgeving en besloot hetzelfde te proberen.

Zijn liefde voor Surinaams eten en de wens om de Surinaamse keuken beschikbaar te maken voor mensen buiten Nederland en Suriname, inspireerde hem om ‘Sosolobi’ te openen. Na gedegen onderzoek en voorbereiding werd zijn droom werkelijkheid in de Food Court van Tanger City Mall.

Het restaurant zal de rijke smaken van Surinaams eten introduceren bij de Marokkaanse gemeenschap en bezoekers van Tanger, en is een nieuw hoofdstuk in het ondernemerschap van Michael Bhikhie.

error: Kopiëren mag niet!