Minister Nurmohamed: “Zaak dat er voor kundig beleid wordt gekozen, boven populisme”

‘Lange termijn projecten moeten volledig uitgevoerd worden’ 

“Er zijn projecten die lange termijn commitment nodig hebben. Neem maar projecten voor een geïntegreerd waterbeheerbeleid. Dat zijn zaken die volledig uitgevoerd moeten worden. Het Saramaccakanaal project bijvoorbeeld is reeds begonnen. Maar er zijn componenten van het onderhoud die doorgaan tot ver na 2025. Het is daarom zaak dat er voor kundig beleid worden gekozen. De investeringen en zware offers zullen verloren gaan. We moeten geen mensen kiezen die populistische projecten uitvoeren en wegrennen van de moeilijke beslissingen. Dat is de politieke boodschap. De VHP en deze regering meent het met het volk”, aldus minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), desgevraagd tegenover Dagblad Suriname. 

“We moeten geen jokers kiezen. Mensen die slechts een korte termijn visie hebben. We moeten een lange termijn visie hebben en uitvoeren. De projecten van OW zijn voor langere termijnen uitgezet.” 

De bewindsman beklemtoont dat er landelijk wel duurzame investeringen worden gepleegd. “We treffen voorzieningen die mee gaan voor de komende 20, 30 jaar. In de afgelopen tijd heeft er regelmatig onderhoud plaatsgevonden, zeker een keer per jaar. Volgens de bewindsman zijn er zwaarwichtige transformatietrajecten geïmplementeerd op OW.”

De transformatie van het ministerie ging volgens hem het hardst in 2023 en gaat verder in 2024. Er zijn volgens hem grote projecten gaande waaronder enkele die zeer succesvol zijn verlopen. Onder andere het Surinamerivier baggerproject en het Saramaccakanaal project dat dit jaar is opgestart. 

“De infrastructuur wordt getransformeerd, het hoofdaccent in het komend jaar zal liggen op weg infrastructuur, de wegen in de landbouwgebieden en de districten, ontwatering, wegmarkeringen en woningbouw”, stelt Nurmohamed. “Fouten en gaten in de wegen worden soms buiten proportie opgeblazen”, geeft hij aan. “Wat verkeerd gaat mag niet gaan overheersen”, aldus de minister.  

error: Kopiëren mag niet!